Αλεξανδρούπολη: Ηλικιωμένος νοσηλευόμενος του Νοσοκομείου παραλίγο να κηρυχθεί αγνοούμενος!

Μια ανάσα πριν να δει το πρόσωπό του σε ανάρτηση “Silver Alert” έφτασε ηλικιωμένος άνδρας, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κι αυτό γιατί παρά τις οχλήσεις της Αστυνομίας, το Νοσοκομείο δήλωνε ότι δεν υπάρχει νοσηλευόμενος με το όνομα του “εξαφανισθέντος”!

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες όταν συγγενείς του ηλικιωμένου τον αναζήτησαν και δεν μπορούσαν να τον βρουν. Αφού επισκέφθηκαν το σπίτι του, τα μέρη όπου σύχναζε και όσα πιθανά σημεία μπορούσαν να σκεφτούν, συγγενικό πρόσωπο πέρασε και από το Νοσοκομείο αναζητώντας τον με τα πλήρη στοιχεία του, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Αφού οι “ιδιωτικές” έρευνες απέβησαν άκαρπες, συγγενικό πρόσωπο του “εξαφανισθέντος” απευθύνθηκε και στην Αστυνομία δηλώνοντας το περιστατικό, από όπου έγινε εκ νέου κλήση στο Νοσοκομείο προς αναζήτησή του ηλικιωμένου, όμως η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική.

Η “εξαφάνιση” του ηλικιωμένου διήρκησε περίπου 48 ώρες και η Αστυνομία -μαζί με τους συγγενείς- ετοίμαζε τη γνωστή διαδικασία “Silver alert” – δηλαδή τη δημόσια ανακοίνωση εξαφάνισης ηλικιωμένου και τότε ήταν που ήρθε η λύση του μυστηρίου.

Φυσικά, η λύση δεν ήρθε από το “πουθενά”, αλλά από ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου, ο οποίος τυγχάνει και εργαζόμενος στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η οικογένεια τον παρακάλεσε να ψάξει καλύτερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, πριν γίνει η ανακοίνωση του “silver alert” και τελικά η έρευνα έδειξε ότι ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν σε συγκεκριμένη κλινική τις τελευταίες δύο ημέρες!

Ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε μόνος του στο Νοσοκομείο με ένα ταξί και χωρίς να πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο κατόπιν των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί για παρακολούθηση μερικών ημερών.

Τώρα, το γιατί δεν μπορούσε κανείς στο Νοσοκομείο να εντοπίσει την ύπαρξη ενός κανονικά εισαχθέντος και νοσηλευόμενου ασθενούς, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο ωστόσο δεν απαλλάσσει τον ηλικιωμένο από την ευθύνη του να είχε τηλεφωνήσει σε κάποιον δικό του και να είχε ενημερώσει για τη νοσηλεία του.

Η ιστορία πάντως έλαβε αίσιο τέλος, αφού ο ηλικιωμένος είναι καλά στην υγεία του και σύντομα θα πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του.