Λευκή Νύχτα με πολύ κόσμο και πολιτικά μηνύματα στην Αλεξανδρούπολη

Περισσότερους από 30.000 ανθρώπους υπολογίζεται ότι “κατέβασε” στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, η “Λευκή Νύχτα” που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10/08 από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Το “Φεστιβάλ Πόλης”, όπως χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, φέτος ήταν μεγαλύτερο και σε δράσεις και σε συμμετοχή από τις προηγούμενες τρεις χρονιές καθώς υπήρχαν 26 διαφορετικά stages με μουσική και δρώμενα για όλα τα γούστα. Μεμονωμένοι καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, χορευτικά σύνολα και djs σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της Αλεξανδρούπολης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ψυχαγωγήσουν τις χιλιάδες των καταναλωτών (ντόπιων και επισκεπτών) που κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης και πολλοί από αυτούς επωφελήθηκαν και των προσφορών που είχαν σχεδιαστεί από τα καταστήματα ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ έγιναν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, με τον κο Χατζημιχαήλ να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “το σημερινό υπέροχο αποτέλεσμα που ζούμε και απολαμβάνουμε σήμερα, αλλά και ο τουρισμός της πόλης που χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται και ενισχύει την οικονομία της πόλης και το ΑΕΠ της περιοχής δεν είναι από τύχη ούτε από κλήρωση. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής προσπάθειας λιγοστών που στοχεύουν στην επιτυχία και την αριστεία!” και φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αεριου ΤΑΡ, που ήταν ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης.

Ο κος Σπύρος Νάκος, που εκπροσώπησε τον ΤΑΡ στη διοργάνωση σημείωσε ότι “η Λευκή Νύχτα είναι μια δραστηριότητα και μια πρωτοβουλία η οποία αφορά την τοπική κοινωνία, ενισχύει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο εμπορικό δυναμικό της Αλεξανδρούπολης, είναι μια δραστηριότητα και μια πρωτοβουλία, η οποία καταφέρνει να γίνει θεσμός όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή”. 

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και προτού συγχαρεί τους διοργανωτές, σχολίασε τη χορηγία του ΤΑΡ στην εκδήλωση, λέγοντας: “Εμείς δε φοβόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία, εμείς δεχόμαστε τις επενδύσεις των ιδιωτών και τα αποτελέσματα τα θετικά τα οποία δημιουργούνται. Ας ευχηθούμε ότι κι άλλοι θα τις καλοδεχτούν και θα τις υποδεχτούν, έτσι ώστε να μπορέσουμε όπως απόψε – Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, όποια θεσμικότητα- ενωμένοι μαζί να δημιουργούμε αυτό που δημιουργήσαμε σήμερα”. 

Ανάμεσα στις “ατραξιόν” της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση του παίκτη του reality Survivor, Bo, ο οποίος επισκέφθηκε συγκεκριμένα καταστήματα και φωτογραφήθηκε με θαμώνες.

Για τις ανάγκες της “Λευκής Νύχτας” τέθηκε επί ποδός σύσσωμη η Τροχαία της Αλεξανδρούπολης, καθώς αρκετοί δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω των εκδηλώσεων. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το βράδυ της Λευκής Νύχτας, “μαύρισε” για πολλούς καταστηματάρχες εστίασης καθώς σε πολλά μαγαζιά έγιναν έφοδοι από κλιμάκια του ΣΔΟΕ.