Αλεξανδρούπολη: Η ΕΠΟΦΕ δηλώνει έτοιμη να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη Γιορτή Κρασιού

Σε συζήτηση κλήθηκαν οι σύλλογοι – μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) με αντικείμενο την επόμενη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού και με φόντο τις “αντιδράσεις” που προέκυψαν από τη φετινή.

Στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν εκπρόσωποι 32 Συλλόγων, που στο σύνολό τους δήλωσαν ότι επιθυμούν η ΕΠΟΦΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη της διοργάνωσης της Γιορτής Κρασιού χωρίς την εμπλοκή του δήμου Αλεξανδρούπολης ή της ΤΙΕΔΑ (ή έστω μερικής εμπλοκής τους).

Η συνάντηση των μελών της ΕΠΟΦΕ ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης φορέων που είχε διοργανώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης -πάλι με αντικείμενο τη Γιορτή Κρασιού- και κατά την οποία είχε τεθεί πρόταση ώστε η ΕΠΟΦΕ να αναλάβει τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού.

Στη συνάντηση της ΕΠΟΦΕ, οι εκπρόσωποι των συλλόγων στην πλειοψηφία τους συμφώνησαν ότι καταλληλότερη περίοδος για τη διοργάνωση της Γιορτής είναι το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κέρδισε τις περισσότερες ψήφους ως χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράλληλων εκδηλώσεων στον αστικό ιστό κατά τη διάρκεια της Γιορτής.

Το συμπέρασμα αυτής της συνάντησης θα τεθεί υπόψη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη σε συνάντηση που θα έχει με αντιπροσωπία των συλλόγων. Ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης τόνισε ότι “η Γιορτή Κρασιού ανήκει στην ΕΠΟΦΕ, δηλαδή στους Συλλόγους και αυτοί είναι που πρέπει να την διοργανώνουν”.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση ήταν και η φοροαπαλλαγή των συμμετεχόντων συλλόγων, ώστε τελικά να μην υφίστανται ζημίες από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κατατεθούν περισσότερες προτάσεις για την τελική μορφή της διοργάνωσης εφόσον φυσικά “κλειδώσει” η ΕΠΟΦΕ στη θέση του βασικού διοργανωτή.