Σαμοθράκη: Κάηκε το περιηγητικό σκάφος ‘Θεοδώρα’

Ολοσχερώς καταστράφηκε το γνωστό περιηγητικό σκάφος “Θεοδώρα” στη Σαμοθράκη, που επί σειρά ετών εκτελούσε το γύρο του νησιού και άλλες μικρές διαδρομές πέριξ του νησιού.

Η φωτιά στο σκάφος ξέσπασε ξημερώματα Τετάρτης (9/8) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και το κατέστρεψε ολοσχερώς. Το “Θεοδώρα” ήταν δεμένο στο λιμάνι των Θέρμων, όπου και βυθίστηκε ενώ έγινε και συντονισμένη επιχείρηση άντλησης του πετρελαίου που είχε στο ντεπόζιτό του, προς αποφυγή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής (εκτιμάται ότι είχε στις δεξαμενές του 300 lt πετρέλαιο).

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση με τρία οχήματα ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ο ιδιοκτήτης του σκάφους στην προσπάθεια του να σώσει την περιουσία του από τη φωτιά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δε, οι καβοι με τους οποίους ήταν δεμένο το σκάφος παρολίγον να κοπούν στέλνοντας το καιομενο στο πέλαγος, αλλα με σωστούς χειρισμούς της πυροσβεστικής αυτό αποφεύχθηκε.

Τα αίτια του τραγικού συμβάντος διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η ζημιά υπολογίζεται περισσότερο από 50.000 ευρώ.

(video: Facebook / Thodoris Tsiamitas)