Αλλάζει ημερομηνία διεξαγωγής η Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης

Στην αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της Γιορτής Κρασιού από του χρόνου, προσανατολίζονται οι διοργανωτές της. Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση φορέων που προκάλεσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης με θέμα την επόμενη διοργάνωση της Γιορτής, η πρόταση που κατέθεσε ο κος Λαμπάκης είναι αυτή να μετατεθεί και να διεξάγεται μετά τον 15αύγουστο, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί με σαφήνεια η ακριβής ημερομηνία.

Στην ίδια συνάντηση εκφράστηκαν “παράπονα” από πλευράς ΤΙΕΔΑ ότι η Γιορτή Κρασιού πολεμήθηκε από πολλούς, εν τούτοις σε όλους τους ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια της δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, επίσης, δεσμεύτηκε ότι στο προσεχές μέλλον θα δημοσιοποιηθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης.

“Τήρηση της νομιμότητας” ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ στην ίδια συζήτηση ειπώθηκε και το ότι η ΕΠΟΦΕ και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον πυρήνα της διοργάνωσης, από του χρόνου.

Οι λεπτομέρειες αυτού του ρόλου όμως θα αποσαφηνιστούν εν καιρώ και σίγουρα μετά τη γενική συνέλευση που έχει προκαλέσει η ΕΠΟΦΕ με όλους τους συλλόγους-μέλη της αύριο Τετάρτη 9/8, όπου θα γίνουν αναλυτικές τοποθετήσεις και θα συν-αποφασιστεί η στάση της Ένωσης.

Στη συνάντηση του δημαρχείου προτάθηκε ακόμη η επέκταση της Γιορτής και μέσα στον ιστό της πόλης, ενώ από πλευράς δήμου η πρόταση που κατατέθηκε εκτός από αλλαγή ημερομηνίας προβλέπει και μικρότερη διάρκεια της Γιορτής (πέντε ημέρες) καθώς και διεξαγωγή της σε χρόνο που δεν θα συμπίπτει με άλλες μεγάλες διοργανώσεις που γίνονται στον Έβρο (φεστιβάλ Νεολαίας Άρδα, Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού).