Αλεξανδρούπολη: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Απορρίφθηκε από την Πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν υποβάλλει οι κάτοικοι των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη χθες (03/08).

Αυτό όμως δεν συνιστά αρνητική εξέλιξη και ούτε καθορίζει το αποτέλεσμα της δίκης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τις 6/9, λέει στο “R” η δικηγόρος των κατοίκων Τριανταφυλλιά Τσιουλπά.

Το θέμα πάντως δεν θα μείνει στάσιμο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς υπάρχουν μία σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν στο μεσοδιάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί εκ νέου αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής λειτουργίας των κεραιών.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια της οικοδομής (την οποία κληρονόμησε από τον σύζυγο της μαζί με τρία ακόμη άτομα) κινεί νομικές διαδικασίες προσβολής του συμβολαίου που είχε συνάψει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ο εκλιπών σύζυγός της και ό,τι προκύψει από αυτές τις ενέργειες θα κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ – δηλαδή το φορέα που αδειοδότησε την εγκατάσταση.

Εν τω μεταξύ, εξ αφορμής του συγκεκριμένου ζητήματος έχει ανοίξει και ένας κύκλος συζήτησης σχετικά με άλλες κεραίες που επίσης βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, όμως υπάρχει μία σημαντική διαφορά που έχει να κάνει με τη χρονική στιγμή κατά την οποία τοποθετήθηκαν. Όλες αυτές οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί πριν από το 2012, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος 4072, που αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις εγκατάστασης κεραιών εντός αστικού ιστού.