Κατατέθηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Αλεξανδρούπολη

Με μάρτυρα και το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη έγινε η κατάθεση της αίτησης των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων έναντι των έξι κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν αναρτηθεί σε κατοικημένη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και οι περίοικοι ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους.

Στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, που έχουν συστήσει και την σχετική επιτροπή, η οποία ανέδειξε το θέμα, καθώς και εκπρόσωποι των εταιριών στις οποίες ανήκουν οι κεραίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι οι εκπρόσωποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας ζήτησαν παράταση μίας εβδομάδας, όμως το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελέα, η οποία θα ανακοινώσει την απόφασή της αύριο Παρασκευή 04 Αυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι το ψήφισμα διαμαρτυρίας που έχουν εκδώσει οι κάτοικοι και το οποίο υπογράφουν 25 σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Αλεξανδρούπολης, έχει υιοθετηθεί από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Επιπρόσθετα, το ίδιο ψήφισμα κατατέθηκε και στη Βουλή εν είδει αναφοράς από τους βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν και από τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου να παρέμβουν, ώστε να γίνει τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, μιας και το υπάρχον δεν είναι τόσο αυστηρό, όσο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα, ανακοίνωση με την οποία στηρίζει το αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση της κεραίας εξέδωσε και η δημοτική παράταξη ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ – μια ανακοίνωση με την οποία ζητά και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος, ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι η ιδιοκτήτρια της οικοδομής στην οποία έχουν αναρτηθεί οι κεραίες (στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη) έχει κοινοποιήσει εξώδικο στην Επιτροπή Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με το οποίο ζητά τη λύση της σύμβασης παραχώρησης του χώρου, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι επιθυμεί την απομάκρυνση των κεραιών και ότι συντάσσεται με τα αιτήματα των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής.