Τα γραφεία του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε η ΝΕ επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν μέλη της συντονιστικής γραμματείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, χθες Τρίτη 01/08. Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και τα μέλη της ΝΕ ενημερώθηκαν για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του φορέα από τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του (Θανάση Πανάγο και Δημήτρη Πανταζή αντίστοιχα).

Επίσης έγινε ενημέρωση και για την τρέχουσα κατάσταση, μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε το βόρειο τμήμα του νομού, και τις συνέπειες  του καύσωνα  σε όλο το νομό και ειδικότερα σε  κάποιες καλλιέργειες. Σημειωτέον ότι πολλές καλλιέργειες στο βόρειο Έβρο έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές καθότι η πρόσφατη χαλαζόπτωση ήταν η τρίτη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, ενώ υπάρχει και αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου προς του υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την επίσπευση των διαδικασιών των εκτιμήσεων.

Τα στελέχη του Οργανισμού, αναφέρθηκαν και στην καλυτέρευση της κατάστασης σε σχέση με την κεντρική διοίκηση, όπως και στην πληρότητα γεωτεχνικών που υπάρχει πλέον στην υπηρεσία, με την οποία επιτυγχάνεται γρήγορη εκτίμηση των ζημιών .

Ετέθησαν και ζητήματα που αφορούν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, και συζητήθηκαν προτάσεις για την βελτίωση του, ώστε να υπάρχει πληρέστερη  κάλυψη των αγροτών.