O δημος Αλεξανδρούπολης θα διεκδικήσει το παλιό Νοσοκομείο από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης

Ο κύβος ερρίφθη και ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινά τη διεκδίκηση του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου της πόλης, που βρίσκεται στην οδό Δήμητρας.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31/07 και αφού έχει γίνει γνωστή προ ολίγων ημερών η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το κτίριο ανήκει οριστικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, όλες οι προσπάθειες θα στραφούν προς την κατεύθυνση να πειστεί το υπουργείο ώστε να κάνει την παραχώρηση. Στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο επί του θέματος, δεν υπήρξε αρνητική τοποθέτηση ως προς την υποβολή του αιτήματος, παρά μόνο ορισμένες επισημάνσεις ως προς διάφορα επιμέρους θέματα.

Πάντως η πρώτη σκέψη του δήμου είναι η αξιοποίηση του συγκροτήματος μέσω ΣΔΙΤ, χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό, όπως είπε ο κος Λαμπάκης, σημειώνοντας ότι θα εξεταστούν όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του συγκροτήματος, αφού έγινε σειρά μελετών από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε συνεργασία και με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Ο απώτερος στόχος της παραχώρησης, είναι να στεγαστούν εκεί δημόσιες υπηρεσίες.