Το Κλειστό Γυμναστήριο που “αξίζει” στην Αλεξανδρούπολη στοιχίζει 7 εκ €

Ανεπαρκές κρίνεται από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης το ποσό των 3.9 εκ € που έχει εξασφαλίσει η περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη. Αυτό είπε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο Βαγγέλης Λαμπάκης και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι το συγκεκριμένο πόσο καλύπτει δαπάνη κατασκευής ενός “μικρού” γηπέδου, που δεν αρμόζει στην πόλη.

Κατά την εκτίμηση του κου Λαμπάκη, αυτό που χρειάζεται η Αλεξανδρούπολη ειναι ένα κλειστό γήπεδο χωρητικότητας τουλάχιστον 1500 θεατών, και το οποίο θα πληροί μία σειρά προδιαγραφών που θα εξασφαλίζουν ότι το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μεγάλου βεληνεκούς.

Για να γίνουν λοιπόν όλα αυτά, είπε ο κος Λαμπάκης χρειάζονται 7 εκ. € και μάλιστα επικαλέστηκε ως αποδεικτικό των ισχυρισμών του, τη σχετική μελέτη που εκπονεί αυτή την περίοδο η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, με πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης το τέλος του επομενου διμήνου.

Αφορμή για τη συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετειχαν οι Λαμπάκης και Πέτροβιτς, στάθηκε η -για πολλοστή φορά- έκκληση του δεύτερου να γίνει απορρόφηση των χρημάτων και να προχωρήσει το έργο υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόσυρσης των χρημάτων τα οποία παραχωρούνται στην Περιφέρεια από το υπουργείο Εσωτερικών και αυτή με τη σειρά της τα παραχωρεί στο δήμο Αλεξανδρούπολης, μιας και η ίδια δεν μπορεί να υλοποιήσει το έργο ελλείψει οικοπεδικής έκτασης, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Τα χρήματα πάντως υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2018, με τον Βαγγέλη Λαμπάκη να ζητά από τον Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Χρήστο Μέτιο να κατέβουν όλοι μαζί στο υπουργείο και να “τεντώσουν” τη χρηματοδότηση προς τα πάνω, ώστε η Αλεξανδρούπολη να φτιάξει τελικά το κλειστό γήπεδο που της αξίζει.

Ο κος Πέτροβιτς με τη σειρά του είπε ότι θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι η Αλεξανδρούπολη δεν είναι το κέντρο της περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία αποτελείται συνολικά από πέντε νομούς, που επίσης έχουν ανάγκες.

Συνοψιζόντας τα δεδομένα πάντως, αυτά έχουν ως εξής: Η περιφέρεια ΑΜ-Θ διαθέτει μία πίστωση της τάξης των 3,9 εκ ευρώ, τα οποία μπορεί να διαθέσει στο δήμο Αλεξανδρούπολης ώστε να κατασκευάσει ένα κλειστό γήπεδο. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης θεωρεί ότι αυτό το ποσό είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος του έργου που επιθυμεί να υλοποιήσει και ζητά την αύξησή του. Η αύξησή του μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του υπουργείου εσωτερικών που είναι και ο αρχικός χρηματοδότης και για να γίνει αυτό πρέπει κάποιος να το ζητήσει. Το σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι το υπάρχον ποσό είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2018.