Β. Λαμπάκης: “Έγινε αγώνας για τα ταχύπλοα της Σαμοθράκης – Πρέπει να γίνουν υποδομές”

Την ανάγκη οργάνωσης των τουριστικών υποδομών της Σαμοθράκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προέταξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σχολιάζοντας την έλευση των δύο νέων ταχύπλοων στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

To “Ζέφυρος” της ΣΑΟΣ και το “Σαμοθράκη 1” της CS Ferries ήδη εκτελούν δρομολόγια από και προς το νησί, κι αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να λογιστεί, ενώ ο κος Λαμπάκης παραδέχτηκε ότι άσκησε πίεση στο υπουργείο ναυτιλίας και ο ίδιος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Στο πλαίσιο αυτής της πίεσης ο κος Λαμπάκης μετέφερε στο υπουργείο “την ταραχή” που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο ναυτιλιακών εταιριών, ενώ μιλώντας γενικότερα, κάλεσε όλους να ηρεμήσουν και τις τοπικές κοινωνίες να αναγνωρίσουν τα λάθη της αναφορικά με τη μη τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθρακης. “Φταίμε όλοι” είπε ο κος Λαμπάκης και εξέφρασε την αποψη ότι οι προσπάθειες όλων πρέπει να εστιαστούν στην αναβάθμιση ή και στη δημιουργία υποδομών, ώστε η Σαμοθράκη να κερδίσει τελικά την τουριστική ανάπτυξη που της αξίζει.