Αναβλήθηκε ο αγιασμός του “Σαμοθράκη 1” λόγω… καιρού

Σε άλλη ημερομηνία -και οχι στην προγραμματισμένη που ηταν η σημερινη (27/7)- θα γίνει τελικά ο αγιασμός του ταχύπλοου “Σαμοθράκη 1” που ξεκίνησε την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, σήμερα 27 Ιουλίου.

Ο αρχικός προγραμματισμός της εταιρίας προέβλεπε ότι το πλοίο θα αναχωρούσε από την Αλεξανδρούπολη στις 13.00 το μεσημέρι για το παρθενικό του ταξίδι προς τη Σαμοθράκη όπου θα έφτανε περίπου μία ώρα μετά. Στις 16.00 είχε προγραμματιστεί να γίνει ο αγιασμός του σκάφους στο λιμάνι της Σαμοθράκης και στις 17.00 να ξεκινούσε το δρομολόγιο της επιστροφής του στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κακές καιρικές συνθήκες όμως, και το μπουρίνι που ξέσπασε τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Σαμοθράκη ανέτρεψε τον προγραμματισμό κι αυτό γιατί μέχρι και τις 15.00 το πλοίο δεν είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Λόγω του καιρού λοιπόν και των καθυστερήσεων που επέφερε στις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων του “Σαμοθράκη 1”, η CS Ferries αποφάσισε να μεταφέρει τον αγιασμό σε άλλη -κοντινή- ημερομηνία.

Νωρίτερα σήμερα, ο κος Χατζηγαβριήλ είχε δηλώσει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έγκρισης δρομολογίων και το πλοίο του μπορεί πλέον να πηγαινοέρχεται στη Σαμοθράκη. Σχολίασε διακριτικά τα λεγόμενα του κου Φώτη Μανούση σημειώνοντας ότι εξ αυτών η εταιρία του είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στα δικαστήρια, αφού θίγεται μέλος του μετοχικού της σχήματος.

Ο κος Χατζηγαβριήλ δήλωσε, τέλος, ότι στόχος της εταιρίας του είναι η 12μηνη παραμονή του σκάφους στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και όχι μόνο η καλοκαιρινή σεζόν.

Τελικά, το παρθενικό ταξίδι του “Σαμοθράκη 1” από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη ξεκίνησε στις 15.15