Στην τελευταία της κατοικία η μητέρα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης

Οι τρεις Μητροπολίτες της Θράκης (ο Ξάνθης Παντελεήμων, ο Κομοτηνής Παντελεήμων και ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός) τέλεσαν την κηδεία της μητέρας του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, στο Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής.

Στο ναό βρέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι κληρικοί της Αλεξανδρούπολης, αρκετοί “επίσημοι” αλλά κυρίως πολλοί κάτοικοι της πόλης, που θέλησαν να αποχαιρετίσουν την “κυρα Κατίνα”, όπως γνώριζαν οι περισσότεροι την εκλιπούσα, όσο ήταν εν ζωή.

Η Αικατερίνη Κουκουρίδου έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών έχοντας ζήσει μία “δύσκολη” ζωή, κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκε δύο φορές να αντιμετωπίσει την απώλεια (του συζύγου της και του γιου της Γιώργου).

Η “κυρα Κατίνα” θα χαίρει πάντα της εκτίμησης των Αλεξανδρουπολιτών για την ταπεινότητα της συμπεριφοράς της, αλλά και της ευγνωμοσύνης τους αφού τους χάρισε τον πνευματικό τους ταγό.

Ακόμη και με το θάνατό της, η “κυρα Κατίνα” δίδαξε την προσφορά αφού επιθυμία της ήταν αντί στεφάνων να προσφερθούν χρήματα προς ενίσχυση του έργου του Ιωακείμειου Γηροκομείου. Και από ό,τι φάνηκε η επιθυμία της έγινε σεβαστή καθώς παρά το πλήθος των παρευρισκομένων στην κηδεία της, τα στεφάνια ήταν όντως ελάχιστα.

Καλό Παράδεισο.