Ο δήμαρχος Σαμοθράκης παίρνει θέση για το “δεμένο” πλοίο της CS Ferries

Χαρακτήρα “επείγοντος” έχει η επιστολή που κοινοποιεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον κο Κουρουμπλή, ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, μετά και την ανακοίνωση της CS Ferries που υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο της (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1) παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για μη αξιοκρατικούς λόγους.

Ο κος Βίτσας επισημαίνει τον πολύ μικρό αριθμό δρομολογίων που εκτελούνται από και προς τη Σαμοθράκη, προτάσσοντας την πολύ μειωμένη τουριστική κίνηση του νησιού στην καρδιά του καλοκαιριού.

Επισημαίνει δε, ότι “Το ζητούμενο για την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Σαμοθράκης ήταν και παραμένει η διατήρηση της μεταφορικής ικανότητας σε επιβάτες και οχήματα από και προς Αλεξανδρούπολη”

Στην κατακλείδα της επιστολής του ζητά από τον κο Κουρουμπλή να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, κάτι που “είναι θέμα ωρών”, ώστε να καταφέρει τελικά το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 να ξεκινήσει τα δρομολόγια από τη Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως.

Η επιστολή του κου Βίτσα:

ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαμοθράκη 25/7/2017
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Αρ. Πρωτ. 4477
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο. Παναγιώτη Κουρουπλή

ΚΟΙΝ:1) Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο. Γεώργιο Πατούλη
2) Πρόεδρο ΠΕΔ- ΑΜΘ κο. Ευάγγελο Λαμπάκη
3) Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ στο Σ.Α.Σ
Δήμαρχο Μήλου κο. Γεράσιμο Δαμουλάκη.

_____________
​ ​

ΘΕΜΑ: «Δρομολόγηση του πλοίου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ·
​Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης σήμερα, τέλος Ιουλίου στο κύριο μέρος της τουριστικής περιόδου έχει ως εξής:
• Δέκα (10) δρομολόγια την εβδομάδα με το ζωτικό για το νησί λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με το παρελθόν.
• Ένα (1) δρομολόγιο την εβδομάδα με το λιμάνι του Λαυρίου, γραμμή που ενεργοποιήθηκε μετά από οχτώ (8) χρόνια για τους τρείς θερινούς μήνες με τη στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Το ζητούμενο για την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Σαμοθράκης ήταν και παραμένει η διατήρηση της μεταφορικής ικανότητας σε επιβάτες και οχήματα από και προς Αλεξανδρούπολη.
Η νεοσύστατη εταιρία CS FERRIES έχει επενδύσει και διαθέτει το ταχύπλοο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι που από τις 23 Ιουνίου είναι δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε αναμονή ελεύθερης δρομολόγησης στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
Ενώ στη χώρα μας παρατηρείται «έκρηξη» τουριστικής κίνησης, εδώ η κίνηση είναι περιορισμένη και υπάρχει αναγκαιότητα άμεσης τόνωσης.
Ως Δήμος στηρίζουμε απόλυτα τη δρομολόγηση κάθε διαθέσιμου πλοίου από οποιαδήποτε εταιρεία για να ενισχύεται η τοπική οικονομία.
Αποτελεί ευχής έργο η ύπαρξη ενός έτοιμου για δρομολόγηση πλοίου με σημαντική μεταφορική δυνατότητα σε επιβάτες.
Σας μεταφέρω την αγωνία των επιχειρηματιών του τουρισμού, το αίτημά τους που συγχρόνως αποτελεί αίτημα και του Δήμου για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων δρομολόγησης του πλοίου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι .
Κύριε Υπουργέ,
Είμαι βέβαιος για την κατανόησή σας και παρακαλώ για την προσωπική σας επιμέλεια στην επίλυση του προβλήματος που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου είναι ζήτημα λίγων ωρών.

Με Ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Δήμο Σαμοθράκης

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας