Με 120 σκάφη ξεκίνησε η 9η ΝΟΑ Ρεγκάτα στην Αλεξανδρούπολη

Με 120 συμμετοχές από οκτώ χώρες (και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) ξεκίνησε χθες (24/7) η 9η ΝΟΑ Ρεγκάτα.

Η αθλητική διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας φέρει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) είναι το μοναδικό μεγάλου βεληνεκούς θαλάσσιο αθλητικό γεγονός που φιλοξενεί η Αλεξανδρούπολη, παρά το γεγονός ότι “ασκούνται πιέσεις” για τη φιλοξενία περισσότερων.

Όμως, όπως είπε ο πρόεδρος του ΝΟΑ, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, για να γίνουν περισσότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις “χρειάζονται χρήματα, που ο ΝΟΑ δεν διαθέτει”, παρά το γεγονός ότι διαθέτει και πολλούς εθελοντές, αλλά και τεχνογνωσία.

Επιπλέον, ο ΝΟΑ δραστηριοποιείται σε μία περιοχή, όπου το θαλάσσιο περιβάλλον, οι καιρικές συνθήκες – ακόμη και οι άνεμοι, ειναι ιδανικά για κάποιες θαλάσσιες διοργανώσεις, τις οποίες όμως δεν μπορεί να φιλοξενήσει ελλείψει πόρων.

Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί γεγονός ότι η ΝΟΑ Ρεγκάτα τυγχάνει μεγάλης προσοχής από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο προ δύο ετών νικητής της, κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών οπτιμιστ στην Ταϊλάνδη.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Βαταμίδη, στόχος του δήμου ήταν να εντάξει μία σειρά έργων αναφορικά με τον θαλάσσιο αθλητικό τουρισμό στον Σχεδιασμό Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ), αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς οι μελέτες γι’ αυτά προϋπέθεταν πολύ χρόνο.

Στην τελετή έναρξης των αγώνων το παρόν έδωσε και ο δημαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης. Παρόντες επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Αθλητισμού Ελένη Δημούδη καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο γεγονός, ευχόμενος στη 10η ρεγκάτα οι συμμετοχές να είναι ακόμη περισσότερες.