Τον Οκτώβριο η κλινική λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους προσδιορίζεται τελικά η έναρξη της κλινικής λειτουργίας (δηλαδή η χρήση του από τους ασθενείς) του νέου γραμμικού επιταχυντή που έχει φτάσει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα προσφέρει ακτινοθεραπεία υψηλού επιπέδου σε καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη από τη συγκεκριμένη θεραπεία εξ ου και η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου “Συνεχίζω” υποδέχθηκε τη δωρεά με δάκρυα στα μάτια.

Η εγκατάσταση του μηχανήματος ως προς το τεχνικό μέρος έχει ολοκληρωθεί και αυτό που μένει τώρα είναι ο ηλεκτρονικός συντονισμός του και η εκπαίδευση του προσωπικού αναφορικά με αυτόν – μια διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, αφού το μηχάνημα χρησιμοποιεί τεχνολογία υψηλού επιπέδου.

Εν τω μεταξύ στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν σήμερα (24/07) εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Ακτινολοθεραπευτικής Ογκολογίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το “τυπικό” μέρος της δωρεάς με τις σχετικές υπογραφές των πρωτοκόλλων.

Το ΙΣΝ έχει δωρίσει άλλους εννέα γραμμικούς επιταχυντές σε νοσοκομεία της Ελλάδας εκ των οποίων οι δύο είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία ενώ το εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 (δηλαδή να έχουν τεθεί σε λειτουργία όλοι οι δωρηθέντες επιταχυντές).

Άξιο αναφοράς, τέλος, είναι και το γεγονός ότι ο “σπινθήρας” για την δωρεά τέτοιων μηχανημάτων που συμβάλλουν τα μέγιστα στην καταπολέμηση του καρκίνου, άναψε στην Αλεξανδρούπολη από όπου έγινε και η πρώτη κρούση προς το ΙΣΝ.

Δειτε το βίντεο με τις δηλώσεις: