Μεγάλο το χρηματικό πόσο που μαζεύτηκε από τους πιστούς στην Αγία Μαρίνα Μαΐστρου

Παρά την οικονομική στενότητα, φαίνεται τελικά ότι η διάθεση της προσφοράς δεν έχει εκλείψει. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται κανείς βλέποντας το πόσο που μαζεύτηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στο Μαΐστρο της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της τριήμερης πανηγύρεως.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, το οικονομικό προϊόν της πανηγύρεως ανέρχεται στο ποσό των 24.040,50 € (έναντι  24.274,33 € το 2016).

Ολόκληρο το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Η χάρη της Αγίας Μαρίνας μας συγκέντρωσε όλους κι εφέτος στο Μαΐστρο κατά την ημέρα της εορτής της, γύρω από την ιερή και ιστορική εικόνα της και κοντά στο χαριτόβρυτο λείψανό της.

Η συμμετοχή νέων, ώριμων και μεγάλων σε ηλικία συνανθρώπων μας, στο τριήμερο προσκύνημα, έδειξε ότι παρά την περιδίνηση που υφίσταται ο κόσμος μέσα μας και γύρω μας, υπάρχουν αξίες σταθερές και ακλόνητες με πρώτιστη την πίστη στο Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Ο Χριστός να ευλογεί όσους κατέφυγαν με ελπίδα και πίστη στη χάρη της Αγίας Του και να μας καθοδηγεί όλους προς τη σωτηρία.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί και επευλογεί τους κόπους όσων συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, θεσμικούς φορείς, ιερείς, επιτρόπους και πλειάδα εθελοντών από το Μαΐστρο. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συντοπίτη μας κ. Δημοσθένη Βράκα και την Εταιρεία δομικών υλικών του για την προσφορά 167 τ.μ. πλακών πεζοδρομίου με τις οποίες διορθώσαμε την κεντρική αυλή του Ναού, όπου τελείται το βράδυ της παραμονής η πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Μακάρι η χάρη της Αγίας να σκεπάζει το όμορφο προάστιο της πόλεως μας και τους ευλαβείς κατοίκους του που υποδέχθηκαν τους χιλιάδες των προσκυνητών από οπουδήποτε.

Το οικονομικό προϊόν της φετινής τριημέρου πανηγύρεως ανήλθε σε 24.040,50 €, έναντι  24.274,33 € το 2016. Μέρος των χρημάτων αυτών θα καλύψει τα έξοδα του συσσιτίου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Επίσης συγκεντρώθηκαν συνολικά 92 λίτρα ελαιόλαδο και 33 λίτρα πυρηνέλαιο τα οποία μεταφέρθηκαν και αυτά αυθημερόν στο συσσίτιο.