Δύο ανθρώπους και δύο σκύλους έσωσε από τη “Μέδουσα” η Πυροσβεστική στην ΑΜΘ

Συνολικά σε 52 συμβάντα κλήθηκε να συνδράμει η πυροσβεστική υπηρεσία χθες (17/07) που η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία “Μέδουσα” πέρασε από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι ισχυροί άνεμοι (με εξαίρεση τη Σαμοθράκη όπου σημειώθηκαν και έντονες βροχοπτώσεις) εξαιτίας των οποίων σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε διάφορα σημεία της ΑΜΘ. Αποτέλεσμα ορισμένων πτώσεων ήταν η πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε Ροδόπη και Ξάνθη, οι οποίες όμως ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα παρά το γεγονός ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης.

Στο νησί της Σαμοθράκης, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε συμβάντα άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ μετέφερε και δυο ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους σε ασφαλή σημεία.

Εκτός όμως από τους ηλικιωμένους στη Σαμοθράκη, από πυροσβέστες σώθηκαν και δύο σκυλάκια στην Κομοτηνή, επίσης από μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επίσης στην Κομοτηνή έγιναν και τέσσερις απεγκλωβισμοί ανθρώπων από ασανσέρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω διακοπής ρεύματος αιτία της οποίας ήταν φυσικά τα καιρικά φαινόμενα.