Ερντογάν: Θα επαναφέρω τη θανατική ποινή αν αποφασίσει η Βουλή

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ ότι «στην περίπτωση που η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή η κυβέρνησή της θα έχει κλείσει την πόρτα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε λέγοντας αυτή τη φορά πως η χώρα του θα πρέπει να βαδίσει στο δικό της δρόμο καθώς σκοπεύει να επαναφέρει τη θανατική ποινή αν το Κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ αυτής.
Σε ομιλία του για την επέτειο από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΕ, δηλώνοντας πως οι Βρυξέλλες αρνούνται την ένταξη της χώρας του στο μπλοκ της ΕΕ.
«Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής… έχουν περάσει 54 χρόνια και ακόμα μας βάζουν εμπόδια» είπε, ενώ αναφερόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι οι Βρυξέλλες γενικότερα δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. «Θα τακτοποιήσουμε τα πράγματα για τον εαυτό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», συμπλήρωσε.
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι θα εγκρίνει «χωρίς δισταγμό» τη θανατική ποινή, εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ της επαναφοράς της.

 

parapolitika.gr