Purple Heirloom: Το νέο μουσικό φιλμ με drone του Κώστα Γκουρλουμένου για το Διδυμότειχο

Παρουσιάζεται την Κυριακή 16/7/2017, αρχικά ζωντανά από την ΕΡΤ-1, στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στις 9.30 το πρωί και μετέπειτα στο YouTube και το Facebook το νέο μουσικό φιλμάκι με drone του Κώστα Γκουρλουμένου (Kostas Gur) με θέμα το Διδυμότειχο του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Ο τίτλος του φιλμ “Purple Heirloom” – Πορφυρό Κειμήλιο.

 

Μετά την τηλεοπτική παρουσίαση, το φιλμ θα είναι διαθέσιμο στο YouTube στην διεύθυνση: http://www.youtube.com/c/KostasGur καθώς και στην σελίδα του φιλμ στο Facebook μαζί με πλήθος φωτογραφικού υλικού από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις των συντελεστών, http://www.facebook.com/PurpleHeirloom

 

Λίγα λόγια από τον Κώστα για το φιλμ:

 

«Με το φιλμ αυτό σκέφτηκα να πρωτοτυπήσω μιας και αντί να «πετάξω» ακόμη μια φορά πάνω από την πόλη, κυριολεκτικά «πέταξα» μέσα σε ένα σπίτι-μουσείο, κάνοντας ταυτόχρονα μια βουτιά στο παρελθόν και στις αρχές του 20ου αιώνα, στην δεκαετία του 1920. Από όσο γνωρίζω μόνο δύο φορές γυρίσθηκαν τέτοιου είδους φιλμ εποχής μικρού μήκους αποκλειστικά με drones, το πρώτο από την ίδια την εταιρεία που κατασκευάζει τα drones, την DJI στο Hollywood και το δεύτερο από μένα στο Διδυμότειχο. Ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική βοήθεια τόσο των δημιουργών αυτού του μοναδικού σπιτιού-μουσείου, των εικαστικών Γεωργίας Νταλαγιώργου και Γιάννη

Σαρσάκη όσο και του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου (ΘΕΑ.ΣΥ) αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάστρο». Μόλις τους ανέφερα την ιδέα μου όλοι ενθουσιάστηκαν και εργασθήκαμε σκληρά προκειμένου να την πραγματοποιήσουμε. Η μουσική επένδυση των τίτλων έγινε από τον μεγάλο Διδυμοτειχίτη συνθέτη και μαέστρο Σταύρο Καραμάνη ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόσκλησή μου να συμμετάσχει με την υπέροχη μουσική του στο εγχείρημά μας.»

 

 

Σύνοψη:

Σε μια μικρή πόλη, μακριά στην βόρεια Ελλάδα, υπάρχει μια μικροσκοπική γωνιά όπου η Ιστορία είναι ζωντανή.

Διδυμότειχο, δεκαετία του 1920.  Η οικογένεια μαζεύτηκε για να περάσει μια ευχάριστη Κυριακή. Ο πατέρας, η μητέρα, η παντρεμένη κόρη με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά, η μικρότερη κόρη και ο γιος….

 

Διάρκεια: 03:41 λεπτά

 

Παίζουν – με σειρά εμφάνισης:

Κυριακή Κεντηγκελένη – παντρεμένη κόρη

Αργυρώ Καρλιώτη – υπηρέτρια

Αφροδίτη Σιαφάκα – μικρότερη κόρη

Φίλιππος Γκουντινάκης – γιος Γιάννης Πατσάκος – σύζυγος της κόρης

2

Λίτσα Διάκα – μητέρα

Γιάννης Σαρσάκης – πατέρας

Γιώργος Σαρσάκης – μεγαλύτερος εγγονός

Δημοσθένης Σαρσάκης – μικρότερος εγγονός

 

Κοστούμια

Αφροδίτη Σιαφάκα & Γιώργος Τοπαλίδης

 

Φωτογραφίες παρασκηνίου

Γεωργία Νταλαγιώργου

 

Μακιγιάζ

Δέσποινα Μιχαηλίδη

 

Βοηθός σκηνοθέτη

Νατάσα Αλεξούδη

 

Μουσική

Purple Heirloom – original soundtrack από τον Σταύρο Καραμάνη

Earls Pearls – brightside studio

 

Παραγωγή

Γεωργία Νταλαγιώργου & Γιάννης Σαρσάκης

 

Σενάριο, σκηνοθεσία

Κώστας Γκουρλουμένος

 

www.kostasgur.com