Τέλος καλό όλα καλά με τη φωτιά της Λευκίμης

Περίπου 170 στρέμματα χαμηλής βλάστησης κατέκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (13/7) στην περιοχή της Λευκίμης, στην τοποθεσία ‘Κιτρινόπετρα’.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς η εστία της φωτιάς βρισκόταν πολύ κοντά στο δάσος της Δαδιάς, αλλά και κοντά στο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η καταστροφική πυρκαγιά του 2011.

Αν και η φωτιά δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, το έργο των πυροσβεστών ήταν πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, στην οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οχήματα, παρά μόνο πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη (2 PZL και 2 Canadair), ενώ μετά τη δύση του ήλιου η διαχείριση της κατάστασης πέρασε αποκλειστικά στα πεζοπόρα τμήματα που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Τα αεροσκάφη επέστρεψαν στην φωτιά με το πρώτο φως της ημέρας.

Ευτυχώς, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, εν τούτοις στο σημείο υπάρχουν ακόμη πυροσβεστικές δυνάμεις περιφρουρώντας το μέτωπο. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβέστες από όλα τα κλιμάκια του Έβρου και από τη Ροδόπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.