ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στην περιοχή Λευκίμης – Δαδιάς

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Λευκίμης Δαδιάς στον Έβρο. Η φωτιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Πάντως στο σημείο σπεύδουν ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και η εικόνα για την κατάσταση θα ξεκαθαρίσει λίγο αργότερα.

Αργά το μεσημέρι εκδηλώθηκε μπουρίνι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουφλίου, συνεπώς το σενάριο του κεραυνού έχει πολλές πιθανότητες να ευσταθεί.

Ευχή όλων είναι φυσικά η φωτιά να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό.

Περισσότερα σε λίγο.

— update 18.20

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο σημείο “Κιτρινόπτερα”. Εκεί επιχειρούν προς το παρόν 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη τύπου PZL που έχουν απογειωθεί από τη Χρυσούπολη ενώ μια πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε έκταση 50 στρεμμάτων.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου

–update 18.50

Εντείνεται η ανησυχία στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κιτρινόπετρα, καθώς η φωτιά οδηγείται σε δύσβατο σημείο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την συγκρατήσουν. Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή μηχανημάτων του δήμου Σουφλίου.

–update 19.15

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν ακόμη δύο αεροσκάφη που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη. Οι πυροσβέστες μπορούν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς μόνο πεζοί καθώς είναι εξαιρετικά δύσβατο.

–update 21.29

Τα νέα είναι μάλλον δυσάρεστα ο άνεμος που έχει δυναμώσει και το δύσβατο της περιοχής δεν επιτρέπουν να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης

— update 22.00

Τα εναέρια μέσα εδώ και κάποια ώρα δεν επιχειρούν στην Κιτρινόπετρα, στην οποία θα επιστρέψουν με το πρώτο φως της ημέρας. Ωστόσο στο σημείο θα παραμείνουν για όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζοντας την μάχη με τις φλόγες, τις οποίες έχουν περιορίσει σημαντικά αλλά ακόμη παραμένουν πολλά “καντήλια” (μικρές εστίες φωτιάς με χαμηλή φλόγα) που πρέπει να κατασβεστούν. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πυροσβέστες από όλα τα κλιμάκια του Έβρου και από τη Ροδόπη.

-update 23.54

Το βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

“Καλή δύναμη και κουράγιο στους 113 πυροσβέστες που θα δώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή της Λευκίμης Σουφλίου. Στο δύσκολο έργο τους συνδράμουν και μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού, ενώ προηγήθηκαν και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη.”

–update 01.20

Με άνωθεν εντολή σε τελούν επιφυλακή όλοι οι πυροσβέστες του Έβρου. Ακόμη και οι εθελοντές επιστρατεύτηκαν στις βάσεις τους. Η ανησυχία επικεντρώνεται στην ανατολή της ημέρας, η οποία θα βρει τον Έβρο με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς -3- με βάση τον χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας. Από τις 19.00 το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, όλα τα κλιμάκια της ΠΥ στον Έβρο τελούν σε κατάσταση επιφυλακής.