(βίντεο) Χρήματα για να προσλάβει τελωνειακούς στον Έβρο ψάχνει η ΑΑΔΕ

Την ανάγκη ενίσχυσης των τελωνείων του Έβρου με προσωπικό, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής κατά την περιοδεία του στον Έβρο.

Επισκεπτόμενος τα τέσσερα τελωνεία του νομού και καταλήγοντας σε αυτό των Κήπων, ο κος Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αλλά και ότι διαπίστωσε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού.

Πλην όμως, ούτε η διαπίστωση, ούτε και η θέληση είναι αρκετές για να φέρουν προσωπικό στα τελωνεία του Έβρου, από τα οποία λείπουν τουλάχιστον 20 άτομα, καθώς το θέμα είναι κυρίως οικονομικό. Ήτοι, πρέπει να εξασφαλιστούν οι πόροι για να πληρώνονται οι υπάλληλοι που τυχόν θα προσληφθούν με τον κο Πιτσιλή να πετάει το μπαλάκι των προσλήψεων στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα.

Προς το παρόν πάντως, οι ανάγκες των τελωνείων του Έβρου καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων – δηλαδή δίμηνες εκ περιτροπής αποσπάσεις από τους Κήπους προς το Ορμένιο. Ειδικά γι’ αυτές τις αποσπάσεις έχουν υπάρξει και κάποιες αντιδράσεις και το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Στα “καλά νέα” που έφερε στους Κήπους ο κος Πιτσιλής είναι και αυτό της τοποθέτησης ενός ανιχνευτή x-ray, ο οποίος θα τοποθετηθεί σύντομα στον μεθοριακό σταθμό. Όπως είπε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, ήδη έχει γίνει προμήθεια τεσσάρων ανιχνευτών x-ray, δύο από τους οποίους θα τοποθετηθούν στη βόρεια Ελλάδα (στο τελωνείο των Κήπων και το τελωνείο του Προμαχώνα αντίστοιχα).