Ο άνεμος της ανανέωσης στη Νέα Δημοκρατία “φυσάει” και στον Έβρο

Σε διαδικασία ανανέωσης βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εκλογών του 2019 που κατά την εκτίμηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να γίνουν και νωρίτερα.

Όπως και να ΄χει πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της παράταξης έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι επιθυμεί ανανέωση, τουλάχιστον στα πρόσωπα που βέβαια αυτό θα σημάνει επαγωγικά και αλλαγή σε νοοτροπίες.

Το βλέμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας “σκανάρει” το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του κόμματος από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στην προσπάθεια του να καταρτίσει το Μητρώο Στελεχών στο οποίο εντάσσεται κανείς αποστέλλοντας το βιογραφικό του και στη συνέχεια ξεκινάει η αξιολόγηση του μέσα από κύκλο προσωπικών συνεντεύξεων από επιτροπές αξιολογητών από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και της αγοράς.

Κατά δήλωση του ίδιου μάλιστα οι επιτυχόντες του Μητρώου Στελεχών θα αποτελέσουν και τη δεξαμενή άντλησης υποψηφίων για τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Ανάμεσα στους επιτυχόντες της παραπάνω διαδικασίας συγκαταλέγεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά και το όνομα του Εβρίτη Στέφανου Μάρκου που είναι διευθυντής εξαγωγών σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία με δεκαετή εμπειρία στο χώρο των διεθνών αγορών. Το όνομα του κου Μάρκου δεν είναι το μοναδικό από τον Έβρο, ωστόσο είναι ένα από τα πολύ λίγα.