Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς

Σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό κατέληξαν οι έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με τον εντοπισμό του αποστολέα των απειλητικών φακέλων σε πολιτικούς.

Όπως αναφέρουν πήγες του enikos.gr, ο 55χρονος χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης, πήγαινε σε κατάστημα των ΕΛΤΑ σε περιοχή των νοτίων προαστίων και ταχυδρομούσε με πλαστά στοιχεία τους φακέλους με τις απειλητικές επιστολές και τις σφαίρες.

Η αντιτρομοκρατική που ανέλαβε την έρευνα μετά τον εντοπισμό του τελευταίου ενός φακέλου χωρίς αποστολέα που απευθυνόταν προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και περιείχε τρεις σφαίρες στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου στις 23 Μαΐου κατάφερε και έφτασε στα ίχνη του.

Από την ανάλυση που έγινε στο υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντοπίστηκε ο 55χρονος και τελικά τα στελέχη το αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά από έρευνες πολλών εβδομάδων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα και να διαπιστώσουν με μεγάλη έκπληξη πως πρόκειται για πρώην συνάδελφός τους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 55χρονος ομολόγησε ότι αυτός είναι ο αποστολέας του συγκεκριμένου φακέλου και ακόμη εννέα.

 

enikos.gr