Αλεξανδρούπολη: 440 νήπια στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και άλλα τόσα μένουν εκτός

Στα 440 υπολογίζονται τα νήπια που κέρδισαν μία θέση στους παιδικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης μέσω της Δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2017-2018” της ΕΕΤΑΑ ή κατά το κοινώς λεγόμενο “μέσω ΕΣΠΑ”. Τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των δικαιούχων γονέων είναι αναρτημένα στη σελίδα www.eetaa.gr (για την ακρίβεια, λόγω της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων στους πίνακες δεν αναγράφονται τα ονόματα των δικαιούχων, αλλά ο αριθμός της αίτησης που είχαν υποβάλλει).

Δείτε τον πίνακα εδώ:

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ_ΠΙΝΑΚΑΣ_ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ_2017-2018

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης όμως, περίπου ίσος αριθμός αιτήσεων δεν έγιναν δεκτές – για την ακρίβεια οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν είναι 430.

Ο σχετικός πίνακας:

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ_ΠΙΝΑΚΑΣ_ΜΗ_ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ_VOUCHER_2017-2018

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων που απορρίφθηκαν και πολλοί μιλούν για επανάληψη του περσινού φαινομένου, οπόταν είχαν απορριφθεί επίσης πάρα πολλές αιτήσεις. Αυτό βέβαια στην πρώτη φάση, γιατί εν συνεχεία και κατόπιν πολλών πιέσεων η χρηματοδότηση του προγράμματος είχε αυξηθεί και στο τέλος οι δικαιούχοι είχαν αυξηθεί κατά πολύ.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί κάποιες συντονισμένες κινήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση από την ΚΕΔΕ, όπως είχε γίνει και πέρυσι ώστε να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις και  να μεγαλώσει ο αριθμός των ωφελούμενων.