Μειωμένη η εξαγωγική δραστηριότητα στην ΑΜ-Θ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒΕ

Καθοδική τάση καταγράφει η εξαγωγική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, το 2015 η εξαγωγική δραστηριότητα της ΑΜΘ αποτελούσε το 2.8% του συνόλου της χώρας, αλλά ήταν μειωμένη κατά 2.5% σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, οι χώρες όπου προωθούνται κατά κύριο λόγο τα εξαγώγιμα προϊόντα της ΑΜΘ είναι η Τουρκία, η Γερμανία και η Κίνα, ενώ τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα είναι τα μη μεταλλικά ορυκτά, τα προϊόντα ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας και τα τρόφιμα.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΣΕΒΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κώστα Λουφάκη με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν “η ανάπτυξη και προώθηση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και η διαμόρφωση στρατηγικής με έμφαση στην παραγωγή και στις εξαγωγές” όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Από τη συνάντηση που έγινε στην Κομοτηνή