Περισσότεροι Τούρκοι φέτος προτιμούν τη Θράκη για διακοπές

Τουλάχιστον εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις επίσημες μετρήσεις για την εισροή τουριστών στην περιοχή της Θράκης, στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν για την περιοχή.

Αν πάρουμε ως ορόσημο για την έναρξη της σεζόν το προτελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, που η περιοχή δέχθηκε το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών, θα δούμε τα εξής:

Στο διάστημα από 22 έως 28 Ιουνίου εισήλθαν από το τελωνείο των Κήπων 27.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 16.500 ήταν Τούρκοι. Ο μεγάλος όγκος των Τούρκων οφείλεται στη λήξη της νηστείας του ραμαζανιού, την οποία συνήθως γιορτάζουν με εξορμήσεις και διακοπές. Η τάση να περνούν αυτές τις διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη καταγράφεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, όμως φέτος συνέβη κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ενώ «παραδοσιακά» οι Τούρκοι επέλεγαν να περάσουν στην Ελλάδα για ένα Σαββατοκύριακο, φέτος καταγράφηκε ότι ο χρόνος παραμονής τους παρατάθηκε κατά τρεις ημέρες τουλάχιστον.

Όσο για τους υπόλοιπους 11.000 τουρίστες που εισήλθαν τη συγκεκριμένη περίοδο, γίνεται μια προσπάθεια ταυτοποίησης της καταγωγής τους, αν και εικάζεται ότι κατά κύριο λόγο προέρχονται από τα Βαλκάνια.