Πέθανε εν ώρα εργασίας 62χρονη υπάλληλος καθαριότητας

Οι συνάδελφοί της έτρεξαν δίπλα της για τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο την μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου, όπου βρισκόταν ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Καταγγέλλει τον Δήμο Ζωγράφου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, αλλά και το ότι η άτυχη Ντανιέλα κλήθηκε δεύτερη φορά για βάρδια, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Παραλλήλως επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της εργαζόμενης, και αναφέρει ότι οι συνθήκες αυτές είναι ενδεικτικές για το τι ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις στον τομέα της εργασίας.

 

Τι λέει ο Δήμος Ζωγράφου

 

Ο Δήμος Ζωγράφου σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι η 62χρονη τελείωσε την βάρδιά της στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής και κλήθηκε να δουλέψει ξανά στις 00:00 το βράδυ, πριν δηλαδή συμπληρωθεί 24ωρο. Σημειώνει επίσης ότι κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

 

 

stavroslygeros.gr