Ξεχείλισε το ποτήρι στο Διδυμότειχο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειψυδρία

Στο μη παρέκει έχει φτάσει η κατάσταση με τη λειψυδρία στο Διδυμότειχο – σε σημείο τέτοιο που οι κάτοικοι αποφάσισαν να προκαλέσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας αυτό που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο: να ανοίγουν τη βρύση του σπιτιού τους και να τρέχει νερό.

Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, υπάρχουν περιοχές μέσα στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου η παροχή του νερού είναι από χαμηλή έως ανύπαρκτη, ενώ ταλαιπωρούνται και από συχνές πολύωρες διακοπές.

Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και χρονίζουσα και το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών γίνεται χειρότερη, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια οργανωμένη ενέργεια για τη λύση του προβλήματος.

Η ΔΕΥΑΔ αποδίδει το φαινόμενο στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης της πόλης, εξαιτίας της οποίας προκαλούνται συνεχώς θραύσεις αγωγών, όμως φαίνεται πως αυτή η “εξήγηση” δεν καλύπτει πλέον τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι την Τετάρτη 05 Ιουλίου στις 19.30 θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημαρχείο ζητώντας άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και με κεντρικό σύνθημα: «Πόλη χωρίς νερό, πόλη χωρίς μέλλον».