Καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων και στην Αλεξανδρούπολη – Τα “σκοτώνουν” οι ιδιοκτήτες

Σε πολύ χαμηλές τιμές πωλούνται πλέον τα ακίνητα στην Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνουν οι συμβαλλόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην κατηγορία “Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων” μπορεί κανείς να δει τις αγοραπωλησίες που γίνονται και αφορούν κάθε είδους ακίνητα και με μία εύκολη και σύντομη αναζήτηση θα διαπιστώσει κανείς ότι στο δήμο Αλεξανδρούπολη το Α’ εξάμηνο του 2017 έγιναν μόλις εννέα πωλήσεις διαμερισμάτων και δύο πωλήσεις μονοκατοικιών.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία που είναι έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr τα τιμήματα είναι γενικώς χαμηλά, ωστόσο στη χαμηλότερη τιμή πωλήθηκε διαμέρισμα 70.92 τμ έναντι του ποσού των 10.000 €! Με άλλα λόγια το ακίνητο πωλήθηκε περίπου προς 140 € / τμ, αν και βρίσκεται σε ζώνη που η τιμή της φτάνει τα 1050 €.

Αντίστοιχη είναι πάντως η κατάσταση σε ολόκληρη τη Θράκη, με βάση πάντα τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr και το γενικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς είναι ότι οι ιδιοκτήτες “σκοτώνουν” τα ακίνητά τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία.