Ευθεία ταύτιση ΚΕΔΕ-Μητσοτάκη στο θέμα της “απλής αναλογικής” στους δήμους

Το Καρποχώρι της Καρδίτσας επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει τη θέση Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την “απλή αναλογική” που η κυβέρνηση προωθεί ως εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε συνάντηση που είχε με παραγωγούς του Καρποχωρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από θέματα που άπτονται του πρωτογενούς τομέα, σχολίασε και την απλή αναλογική ως “ισοδυναμούσα με την απόλυτη ακυβερνησία στους Δήμους”.

Η θέση αυτή που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και η επίσημη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  η οποία έχει εκφραστεί τόσο από τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη, όπως και από άλλους δημάρχους-μέλη της, όπως της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Άλλωστε, να θυμίσουμε ότι οι περιφερειακές συζητήσεις της ΚΕΔΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, είχαν ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη παρόντος του Γιώργου Πατούλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, είπε από τη Θεσσαλία ότι “εμείς (εν. η ΝΔ) αυτό το νόμο, εφόσον τελικά ψηφιστεί, θα τον αλλάξουμε πριν από τις Δημοτικές εκλογές του ’19”. Αυτό το σχόλιο του κου Μητσοτάκη έχει και δεύτερη ανάγνωση, καθώς υπονοεί ότι οι Βουλευτικές Εκλογές θα γίνουν πρόωρα, κι έτσι, αν και εμμέσως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέμεινε εντός της κομματικής του γραμμής που θέλει απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.