Τουριστική “απόβαση” Τούρκων περιμένει η Αλεξανδρούπολη το τριήμερο που έρχεται

Την “απόβαση” Τούρκων τουριστών περιμένει η Αλεξανδρούπολη από σήμερα μέχρι και την Κυριακή και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Ο λόγος είναι ότι αύριο Παρασκευή 23/06 λήγει η νηστεία του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους και αυτή η λήξη γιορτάζεται με το λεγόμενο “Σεκέρ Μπαΐράμ”.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι και φέτος -όπως και πέρυσι- οι Τούρκοι που θα προτιμήσουν την Αλεξανδρούπολη για ένα “εορταστικό” break, θα είναι πολλοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ, αυτές τις ημέρες αναμένεται να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας περίπου 25.000 – 30.000 Τούρκοι.

Αυτός ο υπολογισμός δεν είναι αβάσιμος, αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση τα περσινά στοιχεία από τα τελωνεία, τη λήξη του Ραμαζανιού γιόρτασαν με διακοπές στην περιοχή 26.000 Τούρκοι που έφτασαν με 10.000 ΙΧ.

Βέβαια, τη δυσκολότερη δουλειά για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των τουριστών θα την κάνουν οι εργαζόμενοι και οι αστυνομικοί του τελωνείου των Κήπων, που θα κληθούν να τους διαχειριστούν μαζικά τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδό τους από τη χώρα. Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους είναι δεδομένη, ενώ παράλληλα η “οικονομική ένεση” που θα κάνουν όλοι αυτοί οι τουρίστες στην αγορά της Αλεξανδρούπολης, είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη.