Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε το ‘Σχέδιο Ελλάδα’ στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε ποιοι ήταν εκεί

Πνέουσα τα μένεα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και για τη Νέα Δημοκρατία, εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που περιοδεύει ανά τη χώρα παρουσιάζοντας το “Σχέδιο Ελλάδα” που αποτελεί την πρόταση που κομίζει ο σχηματισμός του οποίου ηγείται για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος της οικονομίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα “αναπτυξιακό σοκ” είπε η κα Γεννηματά, εκτιμώντας όμως ότι αυτό το “σοκ” δεν μπορεί να το προσφέρει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και η Νέα Δημοκρατία. “Με την ολοκλήρωση του Eurogroup ζήσαμε το αποκορύφωμα του εξευτελισμού του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του” είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και “πίστωσε” στον Αλέξη Τσίπρα την καταδίκη της Ελλάδας σε μνημονιακές πολιτικές και ύφεση μέχρι το 2060.

Με τον Αλέξη Τσίπρα στο στόχαστρο της, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η Κυβέρνηση δεν μπορεί” και ότι “όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα για όλους” ενώ σημείωσε και ότι “ο κίνδυνος ενός νέου Μνημονίου δεν έχει εκλείψει καθώς εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, χωρίς ρύθμιση για το χρέος και με  μια Κυβέρνηση που είναι εχθρική σε  κάθε επένδυση και αδυνατεί να πυροδοτήσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα”

Στρεφόμενη “δεξιά” η κα Γεννηματά διευκρίνισε ότι η σκληρή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση δεν απαλλάσσει την Νέα Δημοκρατία από τις ευθύνες της, αφού “η συντηρητική Ν.Δ. υπερασπίζεται σκληρά την καταστροφική για την χώρα πολιτική της περιόδου 2004-2009 του κ. Καραμανλή” όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για το επικοινωνιακή πολιτική που “χτίζει” πάνω στο πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό σλόγκαν “Αλλαγή” για να πει ότι “η αλλαγή,  ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται, ούτε παραποιείται. Όσοι το προσπαθούν ματαιοπονούν”

Επί του σχεδίου “Ελλάδα” τώρα, και ειδικότερα για το κομμάτι που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η κα Γεννηματά ούσα επαρκώς ενημερωμένη για τα ζητήματα της περιοχής, είπε:

“Ο τόπος αυτός μπορεί να γίνει ένα μεγάλο διαμετακομιστικό, ενεργειακό, τουριστικό και πολιτισμικό σταυροδρόμι με τεράστια προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους του. Σκεφτείτε το ρόλο της περιοχής καθώς θα ολοκληρωθούν οι υποδομές , θα προχωρήσει ο ΤΑΠ και ο ανατολικός διάδρομος. Για να πετύχουμε τους στόχους μας για την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πρέπει να επισπεύσουμε μια σειρά από έργα υποδομών και παρεμβάσεων που μπορούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Απαιτείται:

  • Αναβάθμιση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και σύνδεση τους με την Εγνατία και το σιδηρόδρομο.
  • Χορήγηση κινήτρων προσέλκυσής νέων επιχειρήσεων κυρίως μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στις βιομηχανικές περιοχές της Περιφέρειας ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι υποδομές τους. (σύνδεση με οδικούς άξονες, δίκτυα ύδρευσης, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα οπτικών ινών, φυσικού αερίου, δίκτυο παροχέτευσης υγρών αποβλήτων και μονάδες επεξεργασίας).
  • Διευκόλυνση της δημιουργίας ομάδων παραγωγών.
  • Επένδυση σε ανάπτυξη εφαρμογών των γεωθερμικών πεδίων για τον πρωτογενή τομέα. (με κυρίαρχες τις χρήσεις για θερμοκήπια και υδατοκαλλιέργειες),
  • Σταδιακή δημιουργία υποδομών κέντρου μεταφοράς αγροτικών προϊόντων υψηλής αξίας από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.
  • Και φυσικά επέκταση και εκσυγχρονισμό όλων των αντιπλημμυρικών έργων πρωτίστως στην πεδινή περιοχή του Έβρου.

Μπορούμε παράλληλα να αναδείξουμε εδώ, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένα δίκτυο διασύνδεσης των βασικών σημείων Τουριστικού και Πολιτισμικού ενδιαφέροντος της Δράμας, της Καβάλας, της Ροδόπης, της Ξάνθης και φυσικά της Θάσου και της Σαμοθράκης”

Για την ομιλία της κας Γεννηματά, στο ξενοδοχείο βρέθηκαν παλαιότερα αλλά και νέα στελέχη των κομμάτων που αποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επίσης εκεί ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, καθώς και πρόεδροι επιμελητηρίων και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Από το βήμα αυτής της κομματικής συγκέντρωσης, ο κος Λαμπάκης εξέφρασε τη “μεταμέλεια” του, επειδή εδώ και επτά χρόνια λόγω του θυμού του “πυροβολούσε την πολιτική του οικογένεια και έλεγε ότι πρέπει να μείνουν απ’ έξω όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί και μηχανισμοί που δεν ωφέλησαν την Ελλάδα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε” επειδή αυτό είχε ως αποτέλεσμα “σήμερα να πάρει τη σκυτάλη ένα πιο αδρανοποιημένο σχήμα, το οποίο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα”. Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος είπε ότι έχει πια την άποψη πώς “πρέπει να επανεκκινήσουμε τα πράγματα και να επανεκκινήσουμε και ενισχύοντας τα θεμέλια των παλιών χώρων”.

Επιπλέον ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να στηρίξει το αίτημα των αυτοδιοικητικών για μη εφαρμογή της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ, αναφέροντας την γνωστή πλέον θέση της ΚΕΔΕ, που λέει ότι αυτό το σύστημα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του για να ελέγξει την αυτοδιοίκηση και που αν τελικά εφαρμοστεί θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους δήμους και τις περιφέρειες.

Με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ταυτίστηκε και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ενώ λίγο νωρίτερα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ είχε παρουσιάσει εν συντομία το αναπτυξιακό πλάνο της ΑΜ-Θ, το οποίο όμως όπως είπε δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν υπάρχει η συνέργεια της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ως εκ τούτου δήλωσε “ανοιχτός σε προτάσεις”.

Η κα Γεννηματά, μετά την ομιλία της είχε ιδιωτικές συναντήσεις και το πρόγραμμα της ολοκληρώνεται με μετάβαση στη Μεγάλη Δοξιπάρα, όπου υπάρχει και προτομή του πατέρα της.