Ρύθμιση 100 δόσεων για τις οφειλές πολιτών προς τους Δήμους

Ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει στους δημότες να πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς του Δήμους σε 100 δόσεις εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Οι σχετικές δηλώσεις ήρθαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου τόνισε ότι «το νομοσχέδιο είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Εκεί υπάρχει ρύθμιση που έχει ως ανώτατο όριο τις 100 δόσεις. Προβλέπει ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης την διαγραφή ακόμη και του συνόλου των προσαυξήσεων.Ο χρόνος είναι σχεδόν προσδιορισμένος. Οι παρατηρήσεις του ΓΛΚ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι περί τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα έχουμε ψηφισμένη την ρύθμιση».

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πληρωμής των οφειλών βάσει του εξωδικαστικού μηχανισμού των 120 δόσεων λέγοντας ότι «το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης μέσω, του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι συγκεκριμένο. Προβλέπει όριο οφειλής άνω των 20.000 ευρώ, και δεν θα είναι χρήσιμο για τους δήμους».

 

huffingtonpost.gr