Οι βορειοεβρίτες “έκλεισαν στην αγκαλιά τους” το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Με τον καλύτερο τρόπο κορυφώθηκε -προς το παρόν- η κινητοποίηση των πολιτών και των φορέων του βόρειου και κεντρικού Έβρου, που είχε ως στόχο  να δηλώσει την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Οι επαφές και οι συναντήσεις των πολιτών και των συλλόγων είχαν ξεκινήσει λίγο πριν το Πάσχα και χθες 14 Ιουνίου, απεδείχθη ότι απέδωσαν καρπούς αφού έξω και γύρω από το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Μέλη συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου αλλά κυρίως πάρα πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ήταν εκεί για να διατρανώσουν το αίτημά τους για πρόσβαση σε μία αυτόνομη δομή υγείας που θα λειτουργεί με πλήρες προσωπικό και άρτιο εξοπλισμό.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας κεριά και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο “αγκάλιασαν” το νοσοκομείο σχηματίζοντας γύρω του μία ανθρώπινη αλυσίδα και δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στην υγεία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την ελπίδα το μήνυμα να φτάσει στην Αθήνα και το Υπουργείο Υγείας -το οποίο διά του κου Ξανθού έχει δεσμευτεί να εξετάσει το αίτημα της αυτονόμησης του ιδρύματος- αλλά όμως η επαγρύπνηση δεν παύει. Άπαντες οι συμμετέχοντες διεμήνυσαν πως αν το αίτημά τους δεν βρει ώτα ακουόντων σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

/φωτό και βίντεο: Facebook @Maria Manaka