Άλλος ένας εγκλωβισμός στα ασανσέρ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Ο εγκλωβισμός ενός ατόμου σε ασανσέρ ενδεχομένως να μην αποτελεί είδηση καθώς είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο μάλιστα λύνεται και εύκολα με μια απλή κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα σε σύντομο χρόνο, αν μιλάμε για επαρχιακή πόλη.

Όταν όμως ο εγκλωβισμός συμβαίνει στο ασανσέρ του νοσοκομείου της πόλης, τότε αυτό είναι είδηση και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι και πολύ σοβαρή. Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται το παρόν, ευτυχώς δεν είναι από τα “σοβαρά” καθώς πρόκειται για εγκλωβισμό συνοδών ασθενούς, αλλά είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πόσο πιο σοβαρό θα ήταν αν είχε μείνει μέσα ο ίδιος ο ασθενής.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο “R” (το οποίο φυσικά διαθέτει τα στοιχεία της καταγγέλουσας) το περιστατικό καταγράφηκε το βράδυ της Τετάρτης λίγο μετά τις 22.00. Μέσα στον κλωβό βρίσκονταν εκτός από την καταγγέλλουσα άλλα δύο άτομα, τα οποία ήταν επίσης συνοδοί με τον έναν από αυτούς να σημειώνει ότι έχει κλειστεί στο ασανσέρ αρκετές φορές λόγω του ότι περνάει πολύ χρόνο στο νοσοκομείο εξαιτίας της μακράς νοσηλείας συγγενικού του προσώπου.

Ο εγκλωβισμός διήρκησε περίπου 45 λεπτά ενώ οι εγκλωβισμένοι ενημέρωσαν φωνάζοντας καθώς τα τηλέφωνα ασφαλείας στα ασανσέρ είναι γνωστό ότι δεν λειτουργούν. Την κατάσταση διαχειρίστηκε ένας ηλεκτρολόγος με την τηλεφωνική βοήθεια συνεργάτη του, ωστόσο όση ώρα διήρκησε ο εγκλωβισμός η μία από τις παθούσες λίγο έλειψε να πάθει κρίση πανικού.

Το πρόβλημα με τα ασανσέρ, είναι γνωστό ότι αποτελεί μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση του νοσοκομείου και το παρόν προφανώς δεν αποτελεί μομφή εις βάρος κάποιου προσώπου. Είναι όμως ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των προβλημάτων που δημιουργεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασανσέρ του νοσοκομείου και η οποία αν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα, τείνει να εξελιχθεί σε βραχνά.

Επίσης είναι γνωστή η προσπάθεια που καταβάλει το ΔΣ του νοσοκομείου ώστε να λύσει το πρόβλημα των ασανσέρ, όμως εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, μάλλον πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα.