Μούδιασαν Ελλάδα και Τουρκία από το σεισμό ανοιχτά της Μυτιλήνης

Ζημιές σε σπίτια κοντά στο γνωστό Πλωμάρι της Μυτιλήνης προκάλεσε ο σεισμός που καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά του νησιού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και ήδη κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από την καταστροφή στο χωριό Βρισά

https://www.facebook.com/reportal.gr/videos/815456628610526/

Στην Ελλάδα ο σεισμός έγινε αισθητός από την Ορεστιάδα μέχρι και στην Αθήνα και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία κυρίως λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας που είχε. Ο σεισμός καταγράφηκε στις 15.30 το μεσημέρι, και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, δηλαδή στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, αλλά και μέσα στην ίδια την πόλη εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια και τις δουλειές τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας και αρνούμενοι να επιστρέψουν μέσα. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας σε αρκετές περιπτώσεις για να καθησυχαστούν οι πολίτες, ενώ σε ορισμένα σημεία υπήρξαν και ζημιές στο οδόστρωμα.

Μέχρι αυτή την ώρα πάντως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, αν και ο σεισμός και στη γειτονική χώρα έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη ακτίνα- από τη Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Τσανάκαλε. Στην τουρκική πλευρά του Αιγαίου έγιναν περισσότερο αισθητοί και οι πολλοί μετασεισμοί που ακολούθησαν την μεγάλη δόνηση των 6.2 ρίχτερ γεγονός που επέτεινε το κλίμα της αναστάτωσης.

Και στη Μυτιλήνη όμως, ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι εντός πολλών κτιρίων συνέβησαν ζημιές με πράγματα και έπιπλα που έπεφταν στο έδαφος ενώ και στο κέντρο της πόλης υπήρξε σχετική αναστάτωση (όλα αυτά φυσικά, πέρα από τα σπίτια που γκρεμίστηκαν στο χωριό Βρισά).