Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης: Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα μούρα!

Αντιμέτωποι με το “κλασικό” καλοκαιρινό θέαμα στον κεντρικό δρόμο του οικισμού της, ήρθαν και φέτος οι κάτοικοι της Νέας Χιλής στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος φυσικά για τις μουριές, που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το γήπεδο της Χιλής και οι οποίες κάθε χρόνο τέτοια εποχή καρποφορούν. Μόνο που οι καρποί τους δεν μαζεύονται από κανέναν, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο πεζοδρόμιο το οποίο καθίσταται απροσπέλαστο!

Φέτος, το πρόβλημα λύθηκε με την “παρέμβαση” της γνωστής κας Φωτεινής Σιδηρά, η οποία οργάνωσε μία μικρή ομάδα εθελοντών, που τίναξαν τα δέντρα και μάζεψαν τους καρπούς, που συνήθως γίνονται “μαρμελάδα” κάτω από τις σόλες των πεζών.

Επιπλέον, η βροχή της Κυριακής “ξέπλυνε” και το πεζοδρόμιο από τους λεκέδες που είχαν αφήσει τα μούρα, εν τούτοις το πρόβλημα μάλλον χρήζει εξέτασης από τη δημοτική αρχή.

Προφανώς κανείς δεν λέει ότι πρέπει τα δέντρα να κοπούν (τα οποία σημειωτέον είναι άνω των 30 ετών), ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο την περίοδο της καρποφορίας τους, να υπάρχει μία μέριμνα ώστε οι καρποί να μαζεύονται νωρίς, δηλαδή πριν “γίνουν πρόβλημα”.