Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν οι έλεγχοι για οικόπεδα-“ζούγκλες”

Την υποχρέωσή τους να περιποιηθούν τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους που έχουν χόρτα και πυκνή βλάστηση, υπενθυμίζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στους ιδιοκτήτες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο Δήμος ενημερώνει επίσης, ότι εντός των ημερών ξεκινούν και οι σχετικοί έλεγχοι. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζει τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων και που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, για την υποχρέωσή που έχουν να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Επίσης, ενημερώνουμε τους Δημότες πως τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν οι έλεγχοι για τη διαπίστωση της τήρησης της παραπάνω υποχρέωσης.

Ο Δήμος προσβλέπει πάντα στην συνεργασία των δημοτών προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες των συμπολιτών μας.