“Χαιρετίσματα” στην Τουρκία έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο Πάνος Καμμένος

Την Αλεξανδρούπολη επέλεξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος για  να στείλει ένα μήνυμα προς τη γειτονική χώρα. Από την πρωτεύουσα του Έβρου, ο ΥΕΘΑ είπε: “Ο ελληνικός λαός ενωμένος, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι έτοιμος  ν’ αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Επιθυμούμε την ειρήνη και επιθυμούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν είναι σε ετοιμότητα να στέλνουν το μήνυμα της διασφάλισης της ειρήνης, της γαλήνης και της ανάπτυξης. Ελπίζω να το καταλάβουν και απ την άλλη πλευρά του Αιγαίου”.

Ο Πάνος Καμένος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει μία από τις φάσεις της άσκησης “Καταιγίς 2017” που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Η φάση με την κωδική ονομασία “Μέγα του της Θαλάσσης κράτος” περιελάμβανε εκτός από τις επιδείξεις των βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) και δοξολογία με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της οικογένειας Βιζβίζη στην πλατεία του Φάρου, καθώς και δύο ξεναγήσεις. Αρχικά ο υπουργός ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας του Πολεμικού Ναυτικού που φιλοξενείται στο Νομαρχείο και τιτλοφορείται “Μαθ’ ορμής ακαθέκτου” και εν συνεχεία στην πυραυλάκατο “Δανιόλος” που έχει δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επ’ αφορμής της άσκησης.

Για την άσκηση, στην Αλεξανδρούπολη μετέβησαν επίσης οι αρχηγοί ΓΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Υπουργός συνέχισε την περιοδεία του με επόμενο σταθμό το νησί της Σαμοθράκης.