Οι δύο στόχοι της άσκησης του ΠΝ “Καταιγίς 2017” που παρακολούθησε ο Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη

Δύο στόχους εξυπηρετεί η άσκηση “Καταιγίς 2017” που διεξάγει από τις 29 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου το Πολεμικό Ναυτικό. Μία από αυτές τις φάσεις παρακολούθησε στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος, η οποία μάλιστα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μέγα το της Θαλάσσης κράτος”.

Ο πρώτος στόχος που εξυπηρετεί η “Καταιγίδα 2017” είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και η συνεργασία με τους με τους άλλους κλάδους του ελληνικού στρατού, αφού η άσκηση είναι διακλαδική.

Ταυτόχρονα όμως, η άσκηση αποτελεί και μία απάντηση στην αντίστοιχη τουρκική που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην τουρκική πλευρά του Αιγαίου, με την κωδική ονομασία “Θαλασσόλυκος”. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η ελληνική άσκηση έλαβε χώρα κατά κύριο λόγο στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στο πλαίσιο των περιφερειακών της εκδηλώσεων πολεμικά πλοία έδεσαν σε δέκα λιμάνια της χώρας (Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Θάσου, Καβάλας, Λήμνου, Σαμοθράκης, Σκοπέλου, Σκύρου, Φούρνων, Ψαρών) προκειμένου να τα επισκεφθεί το κοινό.

Επίσης, ανοικτή για το κοινό ήταν και η φάση της “Καταιγίδας 2017” που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη και περιελάμβανε επιδείξεις από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, στο χώρο κάτω από το Φάρο.