Και στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε το “Λούνα Πάρκ” ανακύκλωσης

Με πολύ κέφι και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 το Λούνα Πάρκ ανακύκλωσης το οποίο οργάνωσε η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) της ΠΑΜΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης και τη συνεργασία του συλλόγου ”Βιώσιμη Σαμοθράκη”.

Η ψυχαγωγική εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Καμαριώτισσας με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας και διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες. Οι 110 συνολικά μαθητές έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια, χόρεψαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας συγχρόνως βασικές αρχές ανακύκλωσης ενώ διανεμήθηκαν και σακούλες οικιακής συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Ενώ τη δράση έκλεισαν με μια δραματοποίηση σχετική με την κομποστοποίηση μέλη του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη.

Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης υλοποιείται στο σύνολο των 22 δήμων της Περιφέρειας μας από τις αρχές του έτους και συνεχίζει την περιοδεία του με ιδιαίτερη επιτυχία.