Η ΠΑΜ-Θ δημιουργεί ανώνυμη εταιρία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Στη δημιουργία μίας σύμπραξης που  θα έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την ομαδοποίηση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Την είδηση έδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος από την έκθεση Synergia 2017, που φέτος φιλοξενήθηκε στο νομό Καβάλας και το εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” στη Νέα Καρβάλη.

Η Synergia, φέτος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά και η έμπνευση για την υλοποίησή της ανήκει στον Γιώργο Παυλίδη, με στόχο την γνωριμία των παραγωγών της ΠΑΜ-Θ μεταξύ τους, την ανταλλαγή ιδεών και προϊόντων και εν τέλει την προώθηση όλων αυτών εκτός των ορίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την απόλυτη στήριξη του στη συνέχιση αυτής της ιδέας εξέφρασε από το βήμα της έκθεσης, που εγκαινιάστηκε στις 26/05 εξέφρασε και ο κος Μέτιος σημειώνοντας ότι από τους πρωταρχικούς στόχους της διοίκησης είναι η ενδυνάμωση της έκθεσης, η στήριξη των τοπικών προϊόντων αλλά και η “εκμετάλλευση” της τοπικής γαστρονομίας ως αναπτυξιακό τουριστικό εργαλείο.