Η 1η ημερίδα στίβου για τον Α.Σ. ΑμεΑ Κοτινος στην Αλεξανδρούπολη

Γεγονός είναι πια η πρώτη ημερίδα στίβου που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος ατομων με αναπηρίες “Κότινος”, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και είναι ο μοναδικός στο είδος του σε όλο τον Έβρο. Στόχος του συλλόγου ήταν να διδάξει στα παιδιά την συμμετοχή, την ευγενή άμιλλα και τον συναγωνισμό και τους δείξει στην πράξη την αξία του να αγωνίζεται κανείς για να πετύχει εναν στόχο.

Η ημερίδα έγινε στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς, με την υποστήριξη και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία όμως προς το παρόν περιορίζεται σε προφορικές δεσμεύσεις κυρίως, καθώς ο “Κότινος” έχει πολλάκις εκφράσει το αίτημά του για οικονομική ενίσχυση, όμως τα χρήματα που λαμβάνει από το δήμο ως ετήσια επιχορήγηση φτάνουν μόλις τα 500 €, ενώ εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν μπορεί να λάβει χρήματα από αλλους δήμους, επειδή η έδρα του είναι στην Αλεξανδρούπολη και παρά το γεγονός ότι σε αυτόν αθλούνται παιδιά από όλο τον Έβρο (το γεγονός αυτό το είχε θίξει ο δήμαρχος Ορεστιαδας Βασίλης Μαυρίδης σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του).

Η ημερίδα έληξε με τη βράβευση όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως επίδοσης, αφού ο στόχος δεν ήταν η “πρωτιά”, αλλά κυρίως η συμμετοχή!