Οι Σούπερ Ήρωες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης ζωγράφισαν τα παγκάκια του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας

Πιο χαρούμενη όψη έχουν πλέον ορισμένα από τα παγκάκια στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη, μετά από την παρέμβαση που έκαναν σε αυτά οι “Σούπερ Ήρωες” του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Ο λόγος φυσικά για την ομάδα του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Οι μικροί Σούπερ Ήρωες αλλάζουν την πόλη τους» που αυτή τη χρονιά έθεσαν ως αποστολή τους να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει στην πόλη τους.
Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, προβληματίστηκαν και άσκησαν κριτική σε θέματα της καθημερινής τους διαβίωσης και μέσα από τον κόσμο της Τέχνης εμπνεύστηκαν και κατέληξαν στο τι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους. Θέλοντας να έχουν ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία, κινητοποιήθηκαν και οργάνωσαν ένα σχέδιο δράσης με σκοπό την αλλαγή και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα.
Υλοποίησαν διάφορες δράσεις και επιπλέον επιτόπια έρευνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την οποία καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν διάφορα μέρη τα οποία χρήζουν αλλαγής.
H ομάδα αποφάσισε να παρέμβει και να αλλάξει το πολυσύχναστο Πάρκο Ακαδημίας (Εθνικής Ανεξαρτησίας). Μετά από σκέψη, συζήτηση και παρουσίαση ποικίλων προτάσεων, η ομάδα των παιδιών αποφάσισε να υλοποιήσει μια σχεδιασμένη και οργανωμένη παρέμβαση και τα παιδιά να βάψουν  παγκάκια, το κάθε ένα εμπνευσμένο από έναν διάσημο εικαστικό ή ένα κίνημα/ ρεύμα Τέχνης. (Μουσική, ζωγραφική, χορός κτλ)
Μερικές από τις θεματικές είναι :ο Jackson Pollock, Pop Art ( Andy Warhol), Keith Haring, 4 Εποχές του Vivaldi κτλ.

Στόχος της παρέμβασης είναι η συλλογική κινητοποίηση των κατοίκων και το μήνυμα για μια όμορφη πολύχρωμη Αλεξανδρούπολη που εμπνέει τον κόσμο και τους παροτρύνει να αξιοποιούν και ταυτόχρονα να φροντίζουν την πόλη τους.

Τα παιδιά σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν τρόπους εξεύρεσης χρημάτων για τα υλικά που θα χρειαστούν και έχουν συλλέξει μέρος του απαιτούμενου χρηματικού ποσού.
Στόχος είναι τα παιδιά να έχουν ενεργό ρόλο στη ποιότητα της καθημερινής τους ζωής καθώς και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.