[Βίντεο] Πόσο χρόνο χρειάζεται η Φρουρά της Βουλής για να επέμβει όταν δύο βουλευτές δέρνονται; Ελλάδα, 2017.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί το χαστούκι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής εκνευρίστηκε από το γεγονός ότι ο συνάδελφος του πέρασε μπροστά του την ώρα που αυτός μιλούσε στη συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ως εκ τούτου επιχείρησε να χειροδικήσει (ή κατά άλλους, τον χαστούκισε)

Τα πνεύματα οξύνθηκαν άμεσα, όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό η είδηση δεν είναι μόνο το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εν τέλει αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση.

Είδηση -και ίσως σημαντικότερη- αποτελεί το γεγονός η Φρουρά της Βουλής άργησε χαρακτηριστικά να επέμβει. Στο βίντεο ακούγεται ο προεδερεύων της Επιτροπής ενώπιον της οποίας διαδραματίστηκε το σκηνικό να φωνάζει δεκάδες φορές τη λέξη “Φρουρά!”, αλλά η φρουρά να παραμένει άφαντη.

Προφανώς, το περιστατικό γεννά μία σειρά ερωτημάτων και ερωτηματικών σχετικών με το πόσο υψηλό είναι το επίπεδο της Ασφαλείας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο αρχής γενομένης από το ότι οι βουλευτές μπορούν να αλληλοχαστουκίζονται σαν να είναι σε γήπεδο, μέχρι το γεγονός ότι η φρουρά για να επέμβει “θέλει το χρόνο της”…