Αλεξανδρούπολη: Οι αστυνομικοί “την έστησαν” στους βουλευτές ανήμερα της 14ης Μαΐου

“Στη γωνία” περίμεναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης, τους Εβρίτες βουλευτές που συμμετείχαν στον εορτασμό της 14ης Μαΐου.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις, οι αστυνομικοί κάλεσαν στην άκρη τους βουλευτές και τους ζήτησαν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο που “κατεβάζει” η κυβέρνηση και τους αφορά σε σχέση με το νέο μισθολόγιο.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών ανά την Ελλάδα, καταδικάζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και από όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, εκτιμούν ότι θα βάλει ταφόπλακα στον κλάδο τους, ενώ υποστηρίζουν ότι πλήττει κυρίως τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς.

Οι βουλευτές άκουσαν όσα είχαν να τους πουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ωστόσο αργά το απόγευμα έγινε ειδική σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί, οι αστυνομικοί εξηγησαν επακριβώς τις ενστάσεις τους στους κυβερνητικούς βουλευτές και τους ζήτησαν για άλλη μία φορά να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο όταν πάει στη Βουλή.

Οι ίδιοι βουλευτές από την πλευρά τους, άκουσαν με προσοχή όσα τους είπαν οι Αστυνομικοί, ωστόσο δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα πριν ενημερωθούν επισταμένα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Μετά τη σύσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου

Σήμερα 14 Μαΐου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης μας, πραγματοποίησε , μετά την αποστολή  σχετικής επιστολής αναφορικά με το επικείμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά τα ειδικά μισθολόγια, συνάντηση με τους τρείς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας, αρχικά στο χώρο της παρελάσεως και κατόπιν απογευματινές ώρες στα γραφεία του κόμματος.

Κύριος σκοπός της συνάντησης μας αποτελούσε η λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τα επίμαχα άρθρα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, έτσι ώστε να γίνουν κοινωνοί των θέσεων μας που επικεντρώνονται στην πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση  του ΣΤΕ, που διατάσει την επιστροφή της μισθολογικής δαπάνης στα επίπεδα του 2012. Έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε.

Τους τονίσαμε για ακόμη μια φορά ότι οποιαδήποτε νέα μείωση στο ήδη πενιχρό εισόδημα μας, θα επιφέρει άμεσες επιπτώσεις στην επαγγελματική μας αξιοπρέπεια,  στην οικογενειακή μας  γαλήνη και στο παρεχόμενο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

 

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

6 9 4 6 1 2 0 2 1 8

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

6944915881