Αναρτήθηκε το πανό με την “Κεντημένη Μνήμη” της Αλεξανδρούπολης – Μία πρωτοβουλία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Στην πρόσοψη του Δημαρχείου της Αλεξανδρούπολης είναι πλέον αναρτημένο το πανό που κέντησαν 49 γυναίκες από την πόλη και στο οποίο αναγράφεται εν συντομία η ιστορική της διαδρομή.

Το ιδιότυπο αυτό κέντημα έχει διαστάσεις 14m x 4.2m και η παραγωγή του ήταν μία ιδέα της Αγγέλας Γιαννακίδου και του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Γύρω από αυτή την ιδέα συντονίστηκαν γυναίκες-μέλη πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, αλλά και μεμονωμένες και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Το πανό παρουσιάστηκε ενόψει της επετείου της ενσωμάτωσης της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό και δωρήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο θα φυλάσσεται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης από όπου ο Δήμος θα μπορεί να το παίρνει και να το αναρτά κάθε χρόνο στις 14 Μαΐου.

Στο πανό υπάρχουν κεντημένα και τα ονόματα των κεντητριών που εργάστηκαν σχεδόν όλο το χειμώνα για την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος. Κάθε μία από αυτές κέντησε ένα τμήμα του έργου και στο τέλος όλα τα τμήματα ενώθηκαν μεταξύ τους αποδίδοντας το κέντημα των περίπου 60 τετραγωνικών μέτρων.