Συγκίνηση και περηφάνια πρόσφεραν στην Αλεξανδρούπολη οι αθλητές των Special Olympics

Με έντεκα μετάλλια στις αποσκευές τους γύρισαν στην Αλεξανδρούπολη οι πέντε αθλητές των Special Olympics Ελλάδος, που γυμνάζονται στο πρόγραμμα των Special Olympics που “τρέχει” στην Αλεξανδρούπολη. Οι αθλητές συμμετείχαν στους Παγκύπριους αγώνες στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, συγκεντρώνοντας συνολικά, 5 χρυσά μετάλλια, 4 αργυρά και 2 χάλκινα.

Πρόκειται για τους αθλητές Κατερίνα Τιτόνη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Βάκη Πεταλούδη, Σταμάτη Παπάζογλου και Αλέξανδρο Γαλέντζα που αγωνίστηκαν στο στίβο και την κολύμβηση.

Το πρόγραμμα των Special Olympics στην Αλεξανδρούπολη συντονίζεται από την κα Δάφνη Δεληγιάννη, που είναι και προπονήτρια των παιδιών και τα συνόδευσε στην αποστολή στην Κύπρο. Επίσης, ως προπονητής συμμετέχει και ο κος Θεόδωρος Ρεμπούτζιας.

Το πρόγραμμα των Special Olympics στην Αλεξανδρούπολη υλοποιείται και αυτό με την χορηγία της Aegean Airlines (η οποία εν προκειμένω προσέφερε όλα τα εισιτήρια της αποστολής), και την υποστήριξη του μεγάλου δωρητή που είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την υποδοχή των αθλητών βρέθηκε και ο π. Απόστολος Καβαλιώτης, ο οποίος είναι γνωστός για την επιστημονική του ενασχόληση με τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους νοητική υστέρηση, αλλά είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης Special Olympics.

Τους αθλητές περίμεναν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, επίσης, οι γονείς και οι συγγενείς τους και φυσικά μόλις άνοιξε η πόρτα των αφίξεων η ατμόσφαιρα φορτίστηκε θετικά.

Ο “ΚΟΤΙΝΟΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι πέντε αθλητές που διακρίθηκαν στην Κύπρο με το πρόγραμμα των Special Olympics, γυμνάζονται παράλληλα και στον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ “Κότινος” που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, γι’ αυτό και στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο πρόεδρος του προκειμένου να τους συγχαρεί για την επιτυχία (ωστόσο στην αποστολή στην Κύπρο συμμετείχαν ως αθλητές του προγράμματος των Special Olympics και όχι ως αθλητές του “Κότινου”)

Οι αθλητές και οι προπονητές τους, δέχτηκαν επίσης και τα συγχαρητήρια δύο αντιδημάρχων της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τους πρόσφεραν συμβολικά από ένα στεφάνι ελιάς.

Οι διακρίσεις αναλυτικά:

Στίβος:
Τιτόνη Κατερίνα 1η σε μήκος άνευ φοράς και στο μπαλάκι
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος 1ος στο μήκος, 3ος στα 100μ κ 2ος στη σκυταλοδρομία 4X100
Κολύμβηση:
Πεταλούδης Βάκης 1ος στα 50μ ύπτιο
2ος στα 50μ ελεύθερο και 2ος στα 4X50 ελεύθερο
Παπάζογλου Σταμάτιος 3ος στα 25μ ύπτιο κ 2ος στα 25μ ελεύθερο
Γαλεντζάς Αλέξανδρος 1ος στα 25μ ύπτιο κ 4ος στα 25μ ελεύθερο.